Espai Quim Hereu

Estudi-Galeria

Espai Quim Hereu

Enterrat a l’úter de la muntanya sagrada dels Sants Metges, l’Espai  Quim  Hereu al DOR Museum de La Fortalesa (Sant Julià de Ramis, Girona) dóna cabuda a la Trilogia Estrambòtica (probablement la trilogia de pintures a l’oli més grans del món), objectes, escultures i obra en exposició. És també el seu estudi on treballa habitualment, doncs aquest espai s’anirà enriquint a mesura que Hereu completi el projecte. Actualment treballa en les obres dels conjunts escultòrics que ompliran els exteriors, principalment: El Llegendarium. Les icones de l’Estrambotisme en bronze.
Aquest espai està en permanent evolució i es pot visitar, permetent l’accés no només a una part del museu, sinó també a l’estudi del pintor on es pot veure i seguir el seu procés creatiu.

Horari

Dimecres a Diumenge
13 h - 18 h
Dilluns i Dimarts
Tancat

General: 10 €
Reduïdes: 5€
Tancat

Espai Quim Hereu

Sala de la Trilogia Estrambòtica

Aquesta sala conté les tres pintures que formen el manifest visual de l’Estrambotisme. Amb unes mides colossals de 6 x 12 m cadascuna, representen EL TEMPS, EL PODER I LA LLIBERTAT interpretades segons les directrius estrambòtiques de Quim Hereu. El Temps, basat en el naixement de Venus de Botticelli, ens dóna la fórmula per obtenir l’eterna joventut. El Poder, amb la primera reina Ermessenda, que va viure fa mil anys, ens parla del poder absolut. La tercera, la Llibertat, ens determinarà que sense ella no tenen sentit ni el temps ni el Poder (aquesta pintura està en procés de creació).

No m’equivoco si afirmo que, hores d’ara, Quim Hereu ja s’ha consagrat com un fenomen únic de l’art català i de l’escena artística mundial.

Albert Sánchez Piñol
Escritor

Un pintor fantàstic, únic, exclusiu, amb molts anys de vida al davant, el Dalí del nostre segle, encara que a ell aques- ta apreciació no li agrada, i ho entenc. En Quim Hereu és en Quim Hereu.

Carles Mallart
Hotel Llegendes de Girona. Empresari

The minute details in this huge painting are simply phenomenal. From a distance, its size and composition are certainly impressive but as I got closer, I began to notice the smallest figures and little ‘stories’ tucked away in different sections of the painting.

Keith Jenkins
Velvet Escape

Els quadres gegants de Quim Hereu se't tiren a sobre. Més que exposar-se ells a tu, t'hi exposes tu per tal de ser banyat per una obra que no deixa indiferent

David de Montserrat Nonó
Periodista
Espai Quim Hereu

Galeria

Espai Quim Hereu

Visitan's

DOR Museum
Muntanya de Sants Metges
Carrer Major, s/n
Visites

Info

Informació per a visites guiades, visites privades, visites en grup o escolars.