Image Alt

EL PODER

La coronació d’Ermessenda

(O divuit elefants embadalits amb les varius d'un ratolí)
Oli sobre tela
6 x 12 m
Any de creació 2013-2016
EL PODER
EL PODER
La reina

Ermessenda

Ermessenda de Carcassona, la primera reina catalana que va viure fa mil anys en un moment de la història on tot es resolia per l'ús i abús de la força, va aconseguir un poder molt gran a Europa. Però, per què aquesta dona, fràgil en aparença, va tenir tant de poder? Ermessenda intercanviava favors per Temps: podia retornar la gent a la seva joventut a canvi del que ella els demanava. Podia fer que visquessin una segona vida o fer que aquesta fos eterna. Durant la cerimònia, la dona ocell corona a Ermessenda, que rep a la seva mà un cargol del Temps. Els cargols portadors de l'eterna joventut que ella intercanviarà per favors.
EL PODER
EL PODER

Generador de somnis

El gran generador de somnis fa actuacions tant deplorables com efectives. Dels seus abismes surten petits peixets d'ulls inflats, fràgils portadors voladors dels somnis humans... Aquesta nit volaran fins al llit de la reina per arribar al seu front i arribaran també fins als fronts de tots els humans. Quan dormin i sigui el moment, faran explotar els seus enormes ulls de bombolla per generar els somnis que es convertiran en fantàstiques històries, malsons monstruosos o anècdotes intranscendents aprofitant la falta de consciència durant el son.
EL PODER
EL PODER
La deessa dels

Pets celestials

Volant, aliena a la cerimònia de coronació, es troba la gran tiradora de pets celestials. És una autèntica deessa generadora de bombolles exquisides de gas aromàtic, que omple els ulls de llàgrimes de felicitat als qui en poden assaborir alguna. Vola lliurement per on la porta la seva voluntat i els seus pets transporten instantàniament a aquells qui els oloren als moments més feliços de la vida passada.
EL PODER
EL PODER
El protagonista

Ratolí

El ratolí, amagat des de la seva columna, mou els fils de tota la pintura. Ell és el poderós a l’ombra, perquè té consciència de si mateix. I amb el seu fotòmetre es prepara per fer una foto.
EL PODER
EL PODER
Els batiscafos voladors

Elefants

Els elefants, símbols potencials del poder, tenen por d’un ratolí. Mai serán el que podrien ser. La síndrome de la indefensió apresa. Hereu els redueix a batiscafos voladors, marionetes amb ales de color rosa, que ell pilota com un nen.
EL PODER
EL PODER
Un amic

Cinto

En Cinto (e.p.d) és el pare d’un amic de Quim Hereu. Un dia va anar al seu taller i li va prometre que el pintaria en alguna pintura del projecte. Aquí el veiem amb en Marcel·lino a les mans, el crani d’algú desconegut, però que és una constant a moltes de les pintures d’Hereu.
EL PODER
EL PODER
La recepta

Botifarra dolça

La recepta de la botifarra dolça escrita i brodada amb fil de pescar a la capa de color vermell del seu cavall. És el plat més excels de tots els plats del món.
EL PODER
EL PODER

Els Notaris

Els notaris, il·lustrats dins els seus testos atemporals que desprenen una llum com si fos de mel, es disposen a fer les cròniques del succés. Estan aquí circumstancialment, ja que altres éssers de l'espai-temps els esperen per aclamar les seves actuacions.
EL PODER
EL PODER

La Mort

I la Mort, acudint sempre a la seva cita amb una puntualitat atòmica, s'apropa amb pas macabre a la dona que fa plans pel dia que comença, entre son i vigília, mentre ja no dorm, però encara no ha despertat. Aliena totalment al seu futur més immediat, aterridor.
EL PODER
EL PODER

La Llibertat

Uns àngels sostenen una dona adormida: és la Llibertat, que protagonitzarà la tercera pintura.

Propera obertura 2025